F.A.Q

Moet ik zelf voor een drijf pak zorgen?
Nee, bij Zwemperfekt werken wij met verschillende kurken. Deze krijgen de kinderen in de les door de docent aan.

Is er een wachtlijst?
Wij proberen alle aanmeldingen direct te plaatsen echter zijn sommige dagen drukker dan andere. Wanneer u dus meerdere voorkeursdagen opgeeft is de kans groot dat er direct plaats is.

Met welke niveaus werken jullie?
De kinderen starten bij Zwemperfekt met een blauwe kurk, hierna komt de oranje kurk, gele kurk en daarna volgt zonder kurk en met kleding zwemmen. Wanneer dit allemaal goed gaat mogen de kinderen afzwemmen voor het A-diploma. Daarna komen natuurlijk B-diploma en C-diploma.

Wanneer is het afzwemmen?
Zwemperfekt plant ongeveer elke 2 maanden een afzwemronde. Wegens vakantie/feestdagen kan hier soms wat meer tijd tussen zitten.

Wat is proefzwemmen?
Een week voor het afzwemmen mogen de kinderen, die door de docent akkoord zijn bevonden, gaan  proefzwemmen. Dit is in hetzelfde zwembad als het afzwemmen, wij doen dit zodat de kinderen een keer meegemaakt hebben hoe het in zijn werk gaat en ze met het afzwemmen zelf minder zenuwachtig zijn.

Kunnen lessen ingehaald worden?
Lessen kunnen niet ingehaald worden met uitzondering van 3 lessen in de zomervakantie (indien vooraf aangegeven). Bij de snelcursus kunnen er van de 14 lessen 2 lessen ingehaald worden wanneer nodig. 

Zwemmen jullie ook in de vakantie?
Wij lessen in de vakanties gewoon door. De enige dagen dat er niet gezwommen wordt zijn de officiële vrije dagen, 1ste en 2de kerstdag, 1ste en 2de paasdag, 1ste en 2de pinksterdag, Hemelvaartsdag, Koningsdag, oudejaarsdag en nieuwjaarsdag.

Hebben jullie ook snelcursussen?
Wij starten 2 keer per jaar een snelcursus, in augustus en januari. Deze snelcursussen duren 14 weken waarin 2 uur aansluitend per week wordt gezwommen. De snelcursus is voor kinderen vanaf 5 jaar die starten met A zwemlessen.
Naast de snelcursus hebben wij ook een spoedcursus, deze duurt 6 weken waarin 2 uur aansluitend per week wordt gezwommen. De spoedcursus is voor kinderen die bijna kunnen afzwemmen voor A of die het B/C diploma willen behalen.  De spoedcursus start regelmatig dus vraag hiernaar bij de receptie.

Geven jullie diplomagarantie?
Wij geven op onze reguliere lessen geen diplomagarantie, ook binnen de snelcursus en spoedcursus geven wij deze niet. Het is echter wel mogelijk een A Garantiepakket of ABC Garantiepakket af te sluiten.

Hebben jullie ook zwemlessen voor volwassenen?
Ja, ook volwassenen kunnen bij Zwemperfekt terecht voor zwemles, hiervoor hebben we speciale blokken. Voor de huidige dag en tijd kunt u in het rooster kijken.

Kan er na het C diploma nog verder gezwommen worden?
Ja, Zwemperfekt geeft ook lessen in zwemvaardigheid 1, 2 en 3. Hierin kan ook afgezwommen worden.

Staat uw vraag er niet tussen neem dan contact met ons op.