ABC zwemmen

ABC zwemmen

Leren zwemmen is een mijlpaal in het leven van uw kind. Het zwemdiploma is meestal het eerste diploma dat uw kind behaalt. Zwemperfekt geeft zwemlessen volgens het ABC-zwemplan van de Nationale Raad Zwemdiploma’s. Dit zwemplan zal samen met de deskundigheid van onze zweminstructeurs borg staan voor een pedagogisch verantwoorde manier waarop de kinderen in een optimaal tempo het zwemmen zullen aanleren. Zwemles wordt gegeven aan kinderen vanaf 4 jaar en ouder. De zwemlessen bestaan uit kleine groepjes van maximaal acht kinderen per docent. De zwemles duurt dertig minuten, waarvan onze zwemdocent een groot deel zelf in het water aanwezig zal zijn voor begeleiding. Zwemperfekt heeft zwemlessen van maandag tot en met zaterdag.

Locatie: Breda en Terheijden

 

Garantiepakket

Wanneer je zeker wilt zijn van je diploma's kan er gekozen worden voor het ABC garantiepakket of het A garantiepakket. 

Het A garantiepakket bestaat uit een snelcursus (14 weken á 2 uur per week) gevolgd door een spoedcursus (6 weken á 2 uur per week) met daarna nog reguliere lessen van 30 minuten per week tot het A diploma behaald is.
Het ABC garantiepakket bestaat uit snelcursus (14 weken á 2 uur per week) gevolgd door een spoedcursus (6 weken á 2 uur per week) met daarna nog reguliere lessen van 60 minuten per week tot het A, B en C diploma behaald is.

Locatie: Breda

 
Snelcursus/ABC totaal

Snelcursus

Voor kinderen vanaf vijf jaar bestaat de mogelijkheid om een snelcursus A te volgen. Kinderen zwemmen dan wekelijks 2 uur achter elkaar gedurende 14 weken. De snelcursus is voor startende kinderen, vooraf zal er een proefles zijn waarin wij de kinderen testen op geschiktheid. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Zwemperfekt.

Locatie: Breda en Terheijden

 

Spoedcursus B en/of C

Naast onze Snelcursus A bieden wij meerdere keren per jaar een spoedcursus. Deze cursus bestaat uit 6 lessen van 2 uur. De lessen worden vrij strak gepland in 6 weken tijd op zaterdagmiddag of zondagochtend. U kunt uw kind hiervoor opgeven zonder dat een proefles nodig is, wel diploma A of B, of advies van de docent. Deze cursus biedt uw kind de gelegenheid om in een korte tijd veel ontwikkeling te krijgen in motoriek en kracht, zodat tegelijkertijd ook het zelfvertrouwen groeit. Hierdoor wordt de stap naar het afzwemmen veel kleiner (en korter)!

Locatie: Breda en Terheijden

 

Privé zwemles

Voor kinderen (vanaf 4 jaar) en volwassenen biedt Zwemperfekt ook de mogelijkheid tot het volgen van privélessen. Tijdens deze les wordt er 1 op 1 aandacht geschonken aan de leerlingen en wordt er vaak snel resultaat gezien. 
De privélessen zijn ook zeer geschikt voor iedereen die in reguliere lessen  niet goed mee kan komen.

Locatie: Breda en Terheijden

 
Snorkelcursus

Snorkelcursus

Voor kinderen t/m 15 jaar heeft Zwemperfekt een cursus snorkelen waarin alle basisvaardigheden aan bod komen. Zo leert elke deelnemer onder andere hoe de snorkeluitrusting gebruikt moet worden en snorkeltechnieken. Bovenal is het een LEUKE cursus van vijf weken. Zet je bril op, trek je flippers aan en DOE MEE! De snorkelcursus start bij voldoende aanmeldingen.

Locatie: Breda

 
Ouder- en kindzwemmen

Baby- en peuterzwemmen

Spetterend spelen als voorproefje op het echte zwemmen. Wat is er vertrouwder dan, bij wijze van spreken, terug te keren in een omgeving waar je negen maanden veilig kon uitgroeien tot een compleet mensje. Bijna zo vertrouwd is het om met papa of mama te gaan zwemmen. En voor u als ouder is het een unieke belevenis. Al vanaf onze geboorte worden we vertrouwd gemaakt met water. Elke dag in het babybadje, later in de badkuip of douche. Het vertrouwd raken met water kan al op jonge leeftijd bereikt worden in het zwembad. Voor echt leren zwemmen is uw kindje nog te jong, maar er worden wel allerlei oefeningen gedaan om uw kind aan het water te laten wennen. Daardoor heeft het later, op de echte zwemles, een grote voorsprong op leeftijdsgenootjes die nog geen ’vriendjes’ zijn van het water.
Zwemperfekt heeft voor de kleine spartelaars een ideaal klimaat geschapen. Het water heeft een aangepaste temperatuur van 30-32 graden Celsius om te grote lichaamsafkoeling te voorkomen, ook de boventemperatuur van de zwembadomgeving is aangenaam. Ervaar samen met uw kind dit spetterplezier. Vanaf het moment dat de eerste inentingen zijn geweest mag u met uw baby deelnemen aan de lessen. 

Locatie: Breda en Terheijden

 

Aqua Kids

Aqua Kids is een les waarin kinderen spelenderwijs door leren in het water. Aangezien er in Nederland geen tropisch klimaat is komt het vaak voor dat kinderen gedurende het najaar, winter en voorjaar weinig zwemmen. Jammer, want zwemmen is een ideale manier van sporten en
ontspanning.
Om kinderen het hele jaar door te laten zwemmen hebben wij Aqua Kids ontwikkeld. Tijdens dezewekelijkse les komt er steeds een ander thema aan bod waardoor de kinderen gemotiveerd blijven en elke week iets nieuws leren.

Welke thema’s zijn er?
- Reddingszwemmen; tijdens dit thema worden enkele grepen van het reddingszwemmen aangeleerd. De kinderen zullen elkaar daarbij helpen en elkaar redden.
- Bootcamp; ook in het water kan er flink gewerkt worden, tijdens deze les gaan we hard werken en laten spierballen zien!
- Waterpolo; een fantastische sport en daarom willen wij de kinderen hier de basis van leren, wat zijn de regels en hoe krijg je de bal en houd je de bal?
- Watervoetbal; op het gras… normaal, op het zand… leuk, maar in het water!? Ja hoor het is mogelijk om ook in het water te voetballen. We maken teams en gaan meteen aan de gang.
- Conditie/kleding; om te zwemmen hebben we niet alleen spieren nodig. Ook de conditie moet goed op peil zijn.
- Borstcrawl/Rugcrawl; we schaven de techniek bij met verschillende tips, misschien kunnen we ook nog kijken wie het snelst is?
- Survival; wat nou als er iets gebeurt in het water, hoe kun je jezelf dan redden? We gaan een paar mogelijkheden tips en tricks behandelen.
- Schoolslag/Rugslag; we schaven de techniek bij met verschillende tips, misschien kunnen we ook nog kijken wie het snelst is?
- Waterbasketbal; kracht en conditie hebben we hiervoor nodig, maar het is zo’n leuk spel om te doen! Lengte maakt in het water gelukkig geen verschil!
- Duiken/onderwater; hoe ver kun je duiken en hoe kan je verder komen? Wat kan je allemaal onderwater en hoe blijf je zo lang mogelijk onder water, we gaan het leren.
- Snorkelen; voor deze les heb je een duikbril en snorkel nodig, we gaan in deze les de beginselen van het snorkelen behandelen, leuk voor op vakantie!
- Ouder/kind; gezellig een keer mama of papa meenemen? Tijdens deze les gaan zij ook eens laten zien wat ze allemaal kunnen.

Elke week is er een andere les, aanmelden voor de lessen is noodzakelijk. Dit kan na aanschaf van een rittenkaart via de agenda op onze website. Hier is ook te zien welke les wanneer gegeven wordt. Tijdens de zomervakantie zullen de lessen alleen doorgaan als er voldoende belangstelling voor is.

Locatie: Breda

 

Aqua Bootcamp

Aqua Bootcamp is een echte powertraining waarbij je zowel je kracht als je conditie verbeterd. Deze training is zeer geschikt voor mensen die hun uithoudingsvermogen willen verbeteren of hun figuur intensief willen verbeteren. Door de weerstand van het water versterk je je spieren op een effectieve manier. Bovendien loop je in het water weinig kans op blessures. Het is een uitdagende training met veel verschillende oefeningen waarbij je je fitter, actiever en sterker gaat voelen. Het is pittig maar voor vrijwel iedereen mee te doen. Eigen tempo en intensiteit is tijdens de training aan te passen.

De lessen worden gegeven in water van 1.50 meter diep, waardoor je net kunt staan maar constant evenwicht moet bewaren. De les is geschikt voor geoefende als niet-geoefende zwemmers en toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar. Dus hou jij van water en een uitdaging dan is Aqua Bootcamp iets voor jou!

Locatie: Breda

 
Aquafit

Aquafit

Aquafit is een uiterst geschikte methode om blessurevrij en effectief te trainen, een methode voor iedereen en op ieder conditieniveau in water van 30 graden Celsius. Aquafit maakt op creatieve wijze gebruik van de natuurlijke eigenschappen van water, zoals soortelijk gewicht, opwaartse- en evenwichtige druk en de dichtheid van water. Aquafit gebruikt deze eigenschappen om spierkracht en lenigheid te vergroten en om o.a. uithoudingsvermogen, coördinatie, houding en motoriek te verbeteren.

De technieken die bij de aquafit worden toegepast leveren resultaten die kunnen wedijveren met de resultaten van andere trainingsvormen. Bij aquafit wordt, anders dan bij andere aërobe herhalende trainingsvormen zoals fietsen en joggen, het hele lichaam bij de training betrokken. Maar misschien nog belangrijker is, dat aquafit stimuleert en plezierig is. Het water maakt de training tot een aangename, comfortabele, verfrissende en opwekkende bezigheid. Aquafit biedt de ideale en veilige trainingsvorm voor iedereen. Inspanning in warm water (30 graden Celsius) vergroot de bloedtoevoer naar de spieren, versnelt de stofwisseling waardoor het lichaam de zuurstof effectiever gebruikt en verlaagt de bloeddruk. Door de vermindering van de belasting van spieren, botten, pezen en gewrichtsbanden kunnen mensen die op het droge niet kunnen trainen dat in het water wel. Zelfs als er door lichamelijke aandoeningen (zoals artritis, rugpijn, hartaandoeningen en hoge bloeddruk) minder getraind kan worden, geniet je van de voordelen van aquafit. Hier volgen enkele van de belangrijkste redenen waarom iedereen baat heeft bij aquafit:

  • vermindert belasting van gewrichten, botten en spieren,
    door de waterweerstand wordt de spierdefinitie snel en effectief verbetert
  • de trainingsintensiteit wordt vergroot en je verbrandt meer calorieën in kortere tijd,
  • je ervaart de ideale combinatie van plezier, effectieve training en gemak.

Locatie: Breda en Terheijden

 

Zwemles voor volwassenen

Heeft u last van watervrees of gewoon nooit leren zwemmen?! Zwemperfekt biedt zwemles op maat. Van het verbeteren van uw zwemslag tot het aanleren van de schoolslag, borstcrawl etc.
Zwemperfekt kan u ook helpen om over uw watervrees heen te komen. In ons zwembad kunt u gewoon staan en de zwemlessen worden gegeven in een kleine groep van maximaal 12 personen.

Locatie: Breda en Terheijden